BEMUTATKOZÁS

A Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. 100 százalékban Kalocsa Város Önkormányzatának tulajdonában lévő gazdasági társaság. Feladata Kalocsa Város vagyonelemeinek kezelése, valamint a gazdasági társaságok számviteli és kontrolling feladatainak ellátása. A cég a vagyonelemek hasznosítási jogát kapta meg, tulajdont és kezelési jogot nem kapott. Így a vagyon kezelés az önkormányzat feladata maradt, e cég a hasznosítást végezi, a képviselő-testület és annak bizottságai irányításával, ellenőrzésével.
A cég közvetlen célja az ingatlanok karbantartása, működésének szabályozása, állag megóvás, javítás, valamint a vagyonelemek hasznosításából származó bevételek növelése, mely Kalocsa Város Önkormányzatának költségvetési helyzetét javítja.

Első feladatként a rájuk bízott vagyon pontos leltárának elkészítését végezték el. Megszüntették az olyan anomáliákat, mint a több milliós ingóság leltár nélküli, szervezetlen kezelése. Feltárták a vagyonkezelésben fennálló problémákat annak érdekében, hogy a kiindulási helyzet világos legyen.
A továbbiakban a működési területünkön a szabályozottság, a gondosság és a jó gazda szemlélet kialakítása a cél.

Tevékenységi körök:

– Vagyonkezelés

A Kft 260 db ingatlan hasznosítására kapott megbízást. Ezek jelentős része lakás, melyet szociális bérlakásként és piaci bérlakásként hasznosítunk.

– Sportlétesítmények üzemeltetése

Négy sportingatlan működtetését végezzük. Bérelhető műfüves focipályák, sportcsarnok jelenti a cég számára a bevételi lehetőséget.

– Üdülök, szálláshely biztosítás

A Szelidi-tó partján és a Duna partján rendelkezünk szálláshelyekkel. Festői környezetben pihenhetnek vendégeink. Kajakot, kerékpárt bérelhetnek vendégeink.

– Rendezvény kellékek bérbe adása

20×30 m-es rendezvénysátorunk alkalmas lakodalmak, fesztivál rendezvények és falunapok kiszolgálására. 600 fő részére sörpad és asztal garnitúra bérelhető.

Feladataink végrehajtása érdekében szeretnénk közvetlen kapcsolatot tartani az érintett lakossággal, vállalkozásokkal és civil szervezetekkel!