Meszesi üdülő:

Kalocsához közel, a várostól 7 km-re, közvetlenül a Duna partján található a Meszesi üdülő a kalocsai nemzetközi hajóállomás. Meszesi üdülőnkben várjuk szeretettel kedves szálló vendégeinket az év minden napján, mely 15 fő befogadására képes 2 különálló épületben. Az egyik házban 2 szoba külön fürdőszobával és közös mellékhelyiséggel 7 fő részére, míg a másikban 2 szoba saját fürdő és mellékhelyiséggel 8 fő részére nyújt szállás lehetőséget mozgássérültek részére is. Saját játszóterével a kisgyermekes családok számára is megfelelő. Rendezvények, családi összejövetelek számára is kiváló a főépületben található nagyterem vagy az udvaron felállított sátor sörpad garnitúrákkal, konyha használattal. Az udvaron, illetve a főépületben is különálló konyha található. Az udvaron parkolási lehetőség, illetve kialakított bográcsozó és grillező hely biztosított. Nagy udvarának köszönhetően a sátrazást kedvelő és a lakókocsival érkező vendégek számára is ideális.

Jenei ház:

Meszesen, a Duna partjától és a kalocsai nemzetközi hajóállomástól 150 m-re, a Juca néni csárdájával szemben található Jenei ház elnevezésű ingatlan, amely 2 szobával, konyhával, fürdő és mellékhelyiséggel 9 fő részére nyújt szállási lehetőséget.

Kalocsa, Kossuth u. 14. (egykori Hunyadi Kollégium épülete):

A Tanítók Házát – volt Hunyadi Kollégium épületét – 1897. június 30-án avatták fel. 1959-ben a diákotthont középiskolai kollégiummá minősítették, és engedélyezték a Hunyadi János Középiskolai Fiúkollégium név viselését. 2004 őszétől a Tomori Pál Főiskola kollégiumaként üzemelt. A Kossuth Lajos utca 14. szám alatti régi kollégium épület 17 szobájával májustól szeptemberig várja vendégeket; közös fürdő és mellékhelyiséggel, teakonyhával ellátva 67 fő részére nyújt szállást. Az épület Önkormányzati Zarándokszállásként is működik. A Magyar Zarándokút Egyesülettel kötött megállapodás keretében szerény zarándok-szolgáltatásban és díjszabásban állapodtunk meg. A kedvezmény az egyesület zarándokútlevelével rendelkező zarándokok részére vonatkozik. A Zarándokút 11. szakasza érinti Kalocsa térségét.

A közelben található:

  • Bács-Kiskun Megyei Kórház kalocsai telephelye 200 m
  • Kalocsai Csajda Gyógyfürdő és Uszoda 900 m
  • Gyógyszertár 200 m
  • Bolt 700 m
  • Kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyház 400 m

Szelidi üdülő:

Kalocsához közel, Dunapatajtól 5 km-re található a Kiskunság legkedveltebb kiránduló és nyaralóhelye a Szelidi-tó. Kellemes homokos strandja, nyugodt csendes környezete mindenki számára ideális nyaralási célponttá teszi. A tó kb. 5 km hosszú, 150-200 m széles, vízmélysége 3-4 m mély átlagosan. A tó déli partja igazi turisztikai központ. A beépített partszakasz teljes hosszában strandot találunk, mely barátságos jegyárával, rendezettségével, szolgáltatásaival bárhol megállná a helyét. Lassan mélyülő vize gyerekparadicsom. A parton két kölcsönzőben vízi biciklit, csónakot, szörföt is bérelhetünk. A Szelidi-tónál található üdülő május elejétől szeptember végéig (fűtési lehetőség nincs) ideális kikapcsolódási lehetőséget biztosít családoknak és baráti társaságoknak egyaránt. Az üdülőben 8 db 2 ágyas szoba található közös konyhával, fürdő és mellékhelyiséggel, az udvaron bográcsozásra is van lehetőség.

Cím: 6328 Dunapataj, Szelidi Tó XI. utca 7.

Szabad időpontokért, illetve további információkért érdeklődjön az ugyfelszolgalat@kalocsavagyon.hu címen vagy a 06-20/277-3435 telefonszámon.